2021. március 1., hétfő - Albin napja
www.zenia.hu
TESTKEZELÉS
Üzenjen nekem
üzenjen, vagy kérdezzen bátranTESTKEZELÉS

Guti Enikő kozmetikus; 0620/252 6372

MIT LEHET MEGTUDNI A KOZMETIKAI TESTKEZELÉSEKRŐL?

A testkezelés a kozmetikai kezelések külön ága, amely a testen található különféle kozmetikai, esztétikai elváltozások, problémák megoldására szolgál. Gyakori probléma nőknél a jellegzetes testtájakon kialakuló alaki, felszíni és külalaki elváltozások, melyet cellulit, narancsbőr, vagy stria néven ismerünk.

A női nemi ösztrogén hormon hatására ezeken a testtájakon a szervezet igyekszik kipárnázni a zsírszövet rácsos, salakos kötésével. Az optimális állapot visszaállítására a fixált zsírszövetet bekötő, vízben oldódó ásványi- és salakanyagokat diszpergáljuk és a nyirokérrendszeren keresztül otthoni speciális diétával támogatva kúraszerű kezelésekkel eltávolítjuk. Így a bőrfelszín egyenletessé válik, az adott testtájék körfogata lényegesen csökken, miután a felszabadított zsírt tornával, ultrahangos kezeléssel, lipolízissel elégettük, eltávolítottuk.

Ezt a folyamatot különböző gépivagy kézi kezelésekkel, egyénre szabottan végezhetjük.

Mit nevezünk narancsbőrnek?
A narancsbőr olyan jelenség, mely napjainkban a nők 95 százalékának okoz problémát. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak idős és túlsúlyos nőknél jelentkezik, hiszen nagyon sok vékony és fiatal hölgynél is megfigyelhető.
A cellulit általában a comb, a csípő, a felkar és a has tájékán jelentkezik. Jellemző tünete a bőr alatt megjelenő dudoros, hepehupás réteg, mely komoly esztétikai problémát jelent.
Mi a cellulit?

A bőr hálószerűen tapad az izmokhoz. Az itt kialakuló zsírszövet tölti fel a bőr és az izom közti térközt.
A szakemberek túlnyomó része úgy véli, hogy a cellulit hátterében a bőr és az izomzat közötti réteg kollagén- és elasztinszálai között felhalmozódott zsír, szövetek közötti folyadék, toxinok, és méreganyagok állnak. Ezeknek a nemkívánatos anyagoknak a „csapdába esése”okozza a jellegzetes gödröcskéket, csomókat az erre hajlamos területeken, megszomorítva nagyon sok nő életét.

Az egészséges bőr szerkezete

A cellulitos bőr szerkezet

Ezek a területek könnyen felismerhetők arról is, hogy általában hideg tapintásúak, mivel a vérkeringés itt általában kevésbé élénk, s a méreganyagok kiszűréséért felelős nyirokrendszer sem működik megfelelően. Mindezek a tényezők együttesen okozzák a cellulittől szenvedő területek szivacsos rugalmatlanságát, és egyenetlenségét.

Hogyan ismerhető fel?
Ha testünk valamely részén hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot és azon narancshéj-szerű barázdák láthatóak, sajnos meg kell barátkoznunk a cellulit, azaz a narancsbőr fogalmával.

A narancsbőrös állapot 3 fázisa:

  1. amikor összeszorítva jelentkezik a narancsbőr,
  2. amikor állva már magától is látható,
  3. amikor fekve és állva is látható a narancsbőr.

Mi okozza?

  1. Nem megfelelő táplálkozás miatt túl sok toxin, zsír kerül a szervezetbe, ami megterhelő feladatot ró a méregtelenítő- és emésztőrendszerre. A fokozott feladatnak nem tudnak eleget tenni, ami a méreganyagok és zsír felhalmozódását okozza.
  2. A stressz és a mozgáshiány következtében a bőrszövet alatti izmok elveszítik feszességüket, a vér- és nyirokkeringés pedig lelassul. A középkorúak életében az elerőtlenedés egyik oka a fokozatos izomvesztés. Sokan nem tudják, hogy életünk minden évtizedében kb. 2,5 kg-nyi izomszövetet veszítünk el!
  3. Örökletes tényezők.
  4. A szervezet elsavasodása és a kevés folyadék fogyasztás szintén az okok között szerepel.
  5. Hormonális hatások is okozhatják, így a fogamzásgátló tabletták, hormonpótló terápiák, hormonszennyezett élelmiszerek is állhatnak a hátterében.