2024. április 27., szombat - Zita napja
www.zenia.hu
zenia at zenia dot hu
TÖRTÉNETEK
Üzenjen nekem
üzenjen, vagy kérdezzen bátran

E-mail: zenia at zenia dot hu

Tel: 06 (20) 252-6372

TÖRTÉNETEK

Egyszer volt,- a kozmetikámban…

Egy fiatal, kicsi, törékeny, madárcsontú, hófehérke bőrű nő.

 

-Kérem a plüssállatkákat!- csak ennyit mondott, behúnyta szemeit és szó nélkül tűrt 1 órán keresztül…Már a kezelés végén voltunk.

Már hat hónapja járt kezelésre. Az első alkalommal nagyon zárkózott, szófukar volt és szégyenlősen, pirulva vette le farmernadrágját és a lábaira mutatott.

-Lehet ezen segíteni?

A lábain combokon,lábszárakon is dús, sötét szőr mindenütt, de szinte minden szőrtüsző begyulladt, ládszódtak a bőr alá benőtt hosszú szálak és gombostűfejnyi faggyúcsomók. Mintha fekete szezámmaggal lett volna vastagon beszórva a bőr. A szervezete próbálta faggyúáradattal kilökni a szálakat, de a megvastagodott, száraz elszarusodott felhám miatt sikertelenül.

- Igen, de hosszú és igen fájdalmas kezelés lesz.

- Nem baj,csak végleg jöjjön rendbe. Kezdhetjük most?!

- Oké, biztos benne? – összeszorította ajkait és bólintott. –Akkor ezekre szüksége lesz,- mellétettem egy doboz papírzsebkendőt. És őrájuk is; - egy fehér báránykát és egy oroszlánocskát adtam a kezeibe. - Oroszlán bátorság, birka türelem! – mondtam, és nem mertem többé feltekinteni.

Leradíroztam, fertőtlenítettem a bőrt, átültetem egy steril lepedőre, beöltöztem, mint a sebészeti kisműtéteknél korábban az egészségügyben. Steril szérumtű lándzsájával apró bemetszést ejtettem a csomón, kifordítottam a faggyúgombócot, majd alákanalazva kibuktattam a szálat, amit anatómiai csipesszel kiemeltem. Vérzéscsillapítás, pontfertőtlenítés. 50 ig számoltam…Végül antibiotikumos, sebgyógyító krémmel bekentem és befásliztam.

- Mára elég lesz! – mondtam és felnéztem. Könnyáztatta arcáról eltökéltség. Két hét múlva kiirtjuk a már nem gyulladt bőrön a felszínre nőtt szálakat. Sajnos, az IPL kezelés is fájdalmas, de nem tart ilyen sokáig, mint a kisműtét. Ezt a folyamatot addíg kell ismételni, amíg minden területet bejártunk.

- Rendben, jövök. – és jött, rendíthetetlenül…

A kúra vége után egy hónappal felhívott;

-Szeretnék gyantáztatni!

-Csak nem visszanőtt minden?!

-Neeem, csak megint táncolni megyünk és a karomat, hónaljamat szertném.

Belibbent. Mintha kicserélték volna. Csinos szoknyácska volt rajta, míg átöltözött, csicseregni kezdett.

-Végre fel mertem venni szoknyát és elmerészkedtem a salsa klubba. Régi reménytelen vágyam volt.-

nyelt egyet, megrebbentek a pillái…- és megismertem egy fiút…

-Gratulálooook! Boldoggá tettél, hogy kijöttél a csigaházadból és megengedted, hogy ennyit gyötörve segíthessek!

Pár hónappal később az esküvőjére készülve arcszépítésre jött. Kéthavonta jött, ha kellett a maradék pár szálat kezeltük. Majd gömbölyödni kezdett a pocakja…Sok anyai tanáccsal láttam el.

Azóta már jár a kislánya, én üzletet váltottam, de a kis Mókuskám mindenhova követ. Az új üzletemben egy oklevéllel vártam; A KOZMETIKAI KÍNZÁSOK HŐSE.