2024. június 13., csütörtök - Antal, Anett napja
www.zenia.hu
zenia at zenia dot hu
INTIMGYANTA
Üzenjen nekem
üzenjen, vagy kérdezzen bátran

E-mail: zenia at zenia dot hu

Tel: 06 (20) 252-6372

INTIMGYANTA


GUTI ENIKŐ KOZMETIKUS MESTERNÉL

20/ 252 6372

ALÁNÖVÉSEK STERIL ELTÁVOLÍTÁSÁVAL,GYÓGYKEZELÉSSEL

ÁRA: 6000 Ft tól

Mi is az az intimgyanta?

Intimgyanta ,= brazilgyanta, = cicagyanta.
A bikini vonalon belül a genitáliák teljes, vagy részleges szõrtelenítése. A szemérem-dombon keskeny sávon formára, rövidre nyírt szõrzetsávval vagy teljesen lecsupaszítva. A genitáliák mögötti területek; farpofák között az ágyéki csigolyákig is. A genitáliák és farpofák közötti sáv teljes szõrtelenítése. A szeméremdombon a szeméremrés kezdetéig szokás keskeny sávban meghagyni a rövidre nyírt szõrzetet. Formája lehet; háromszög, /leszálló sáv/, pamacs /bajuszka /, szívalak, cseppalak.

Mióta létezik?

Az ókori népek meleg éghajlatokon testüket teljesen szõrtelenítették az élõsködők ellen, a könnyebb tisztántartás végett. Késõbb a vallási elõírások is tartalmazták, pl. a mohamedán vallás is. A mai napig is hagyomány az arab világban, meleg égöv országaiban, pl. Brazíliában, ahonnan mint divat terjedt el a század elején Észak Amerikába. Innen ered a ma ismert nemzetközi elnevezése; „ vax brasiliana ”

Mivel lehet szőrteleníteni?

Növényi mézgákkal, cukortartalmú készítményekkel, természetes /fenyõ/ vagy mesterséges /kevésbé allergizáló/ gyantákkal szõrtelenített bõrfelületen lassabban nõ ki újra a szõrzet, mert a borotválással, epilláló gépekkel vagy krémekkel szemben nem csak a bõrfelületrõl metszi le, vagy tördeli bele a szálakat, hanem tövestõl tépi ki. Így a regenerálódási folyamat hosszabb, lassabban nõ újra, nem nõ bõr alá. A szálak tépése során a hajhagyma is roncsolódik, így rendszeres gyantázás során egyre kevesebb és gyengébb tövû szál termelõdik, helyenként végleg kipusztul. Így akár 2 hétig is sima a felület. A borotválás után szúrós a bõr, mivel a szálak egyenesen metszõdnek el és ez a felület oxigénhez jut, amely serkenti, erõsíti a szálképzést. Hamar kinõ, mert csak a bõrfelületet felszínén.

Miért jó?

Izzadékony, stresszes vagy rendszeresen sportoló embereken naponta többször is könnyen tisztítható a bõr speciális, kímélõ, fertõtlenítõ, izzadást gátló folyadékkal átitatott törlõkendõvel. A fanszõrzet, hónaljszõrzet felszívja, megtartja a fehérjedús, feromonokban gazdag váladékokat. Jelentõsége az állatvilágban fontos a szagnyomok és az egyedek azonosításában. Viszont az ember számára már más módszerek állnak rendelkezésre, nincs szükségünk erre a jelzésrendszerre, sõt kifejezetten taszító a bomló fehérjék és izzadság taszító szaga.

Mire kell vigyázni?

Mivel nehezen hozzáférhetõ lágyrészekrõl kell a szõrzetet letépni, mind a gyanta hõmérséklete, tisztasága, mind a felkenés vagy a lerántás iránya nagyon meghatározott, különben súlyos, roncsolásos sérüléseket, véraláfutást, vérömlenyeket, hámhiányt, berepedéseket, sõt a sérült területen bõrfertõzéseket is okoz. Ezért saját kezûleg nem ajánlatos házilag és gyakorlatlan személlyel végeztetni a hónalj, vagy az intimgyantázást.

Hogyan kell kozmetikust választani?

Olyan kozmetikust célszerû választani, akit ajánlanak. Tiszta kezû, rövidkörmû, csingilingi karkötõktõl és gyûrûktõl mentes, aki elõttünk, a gyantázás elõtt, körömkefével mosott kezet mivel ehhez a mûvelethez lehetetlen gumikesztyûben dolgoznia. Bár egyszer-használatos fa spatulával történik a felkenés, a vastag gyantacsíkokat, azonban csak kézzel lehet lehúzni. Azonban az ajánlás és a szakértelem is hiába való, ha nem alakul ki az elsõ beszélgetésnél bizalom. Ha a kozmetikus tárgyként kezeli a klienst, vagy rossz modorú, nem empatikus, vagy bizalmaskodó, illetve figyelmetlen és a célzott kérdésekre nem felel, azonnal mást kell keresni, a lelki sérüléseket elkerülendõ.Fontos, hogy gyantázás után benzinnel, olajjal, majd Flóraszepttel, körömkefével mosson kezet, majd még bõrfertõtlenítõvel is, mielõtt bármi más kezelésbe fogna. Nyugodtan figyelmeztethetõ az egészség megõrzésének érdekében, s ha nem így teszi, nem végezhetiel a gyantázást!

Milyen kozmetika alkalmas?

Az üzletet is személyesen vizsgáljuk meg! A kozmetikában zárható ajtó mögött, csak a kozmetikussal kettesben történjen a gyantázás, mert ha megzavarják a mûveletet, közben reflexes mozdulattal összezárja mindenki a lábait és a gyanta összecsomósodva lehúzhatatlan lesz! Emelhetõ kozmetikai széken vagy masszázságyon, vízszintes kemény felületen fekve, frissen cserélt vászonlepedõn, arra pedig egyszer használatos fóliakendõn, hanyatt fekvésben /és nem megalázó négykézláb, kutya-állásban/ jó megvilágításnál kell hogy történjen. Ezt elõre célszerû megtudni a kozmetikustól.

Hogyan történik a jól végzett intimgyantázás?

Meztelen altesttel kell felülni /ha valaki ilyet végeztet, vagy végez, ne szégyenlõsködjön, a kicsi bugyogók félrehúzogatása idõhúzás, álszemérmes ostobaság, ha a nõgyógyásznál megszoktuk a bevilágítást, itt is fontos tûrnünk a balesetek elkerülése és a gyors, hatékony munkavégzés végett./
Fertõtlenítõ intimkendõvel majd papírtörlõvel áttörölni a területet. A kozmetikus behintõporozza és ismét papírtörlõvel áttörli, hogy ne maradjon nedves terület / ide nem tapadna fel jól a gyanta. /Ha szükséges, 1 cm-re lenyírja gömbölyített végû ollóval a fanszõrzetet, /leseperi papírtörlõbe/, mert a túl hosszú szõrzet a gyanta felkenésekor igen fájdalmasan húzódhat. Lerántani is könnyebb és kevésbé fájdalmas a felkent gyantacsíkot.
Nagyon vigyázni kell a gyanta megfelelõ hõfokára! Ha hideg, nem tapad bele a szõrzet, ha forró, égési sebeket, horzsolt hámhiányt okozhat. A kézfejen, vagy térden ellenõrizi! A helytelenül, rossz irányban lerántott csík is horzsolt sérülést, hámhiányt, véraláfutásokat okoz! Ezeken a sebeken át súlyos fertõzések keletkezhetnek, gennykeltõ baktériumok telepedhetnek meg!
Elõször a hagyományos fazonvonalban, combokon, mindkét oldalon 3-3 pár kétujjnyi csíkot kell felkenni, majd a felkenés sorrendjében lehúzza valamennyit. Nem kíméletesebb azáltal, hogy egyenként keni, húzza a csíkokat, vagy nem elég nyomatékkal keni fel. Fájdalom szempontjából nem a gyakoriság, hanem az eltelt idõ számít. Mivel az agy az elsõ fájdalominger után fájdalomcsillapító Endorfin hormonttermel, de nem sokáig, igyekezni kell tempósan, lehetõleg 15 percben elvégezni az intimgyantát. Befelé haladva a hajlatban, majd a lábakat hanyatt fekve a mellre húzva /ebben a fura pozitúrában jól kifeszül a farizom alatti nagyredõ és nem lesz véraláfutásos csíkokkal tele /a kliens popsiján, ülõgumóin, végbélnyílása körül a gáttájékon folytatódik a sor. Majd leengedve a lábakat és „békapózban” /térdek szét, kifordítva, bokák összezárva/, a lágyrészeket megfeszítve párban folytatva.
Ha szükséges, még egyszer újra felkenhetõk a már gyantázott területek. Befejezésképp csipesszel eltávolítja az esetleg letapadt szálakat. Semleges olajjal, vagy gyantautókezelõ olajjal bedörzsölni a bõrt, papírkendõvel szárazra törölni, bõrfertõtlenítõvel áttörölni, majd száradás után nyugtató balzsammal is bekenni. Felöltözés elõtt célszerû a hajlatokat hintõporozni a kellemetlen tapadás ellen.

Házi ápolás

Szükséges a házi ápolás hetente kétszer testradírral átdörzsölni a szõralánövésre hajlamos területeket és félzsíros krémet bemasszírozni. Különösen a napoztatott, szoláriumozott bõr hámosodik rá a szálakra és termel benövéseket.

Utókezelés

Az alánõtt szálakat, faggyúdugókat a szõrtüszõkbõl mindig kozmetikus távolítsa el fertõtlenített bõrön, steril tûvel. Házilag durván nyomkodni tilos! Nyirokerekkel bõven ellátott terület révén a begyulladt szõrtüszõt nyomkodva, nagy felület lobosodhat el. Nem szabad ezt megvárni, házilag kísérletezni, amíg borsónyira nõ a szõrtüszõgyulladás. Szakemberhez kell sietni.

Kizáró okok

Bõrfertõzés, allergia, napégés, közvetlen borotválás, vagy szõrtelenítõ krém használata után, vérbõségfokozó cellulit-kezelések után megvárni a teljes gyógyulást, ill. várni még 1 hetet. Menzesz ideje alatt is lehetséges a gyantáztatás, természetesen nem a csúcsnapján, frissen mosakodva, tamponnal. Ilyenkor többszöri bõrfertõtlenítõvel való lemosást kell elõtte és utána alkalmazni.
Vannak nõk, akiknek állítólag kevésbé fáj ez idõ alatt a gyantázás, vélhetõleg a szervezet folyamatosan termel Endorfint a menzesz okozta görcsök tompítására, vagy fájdalomcsillapító tablettákat szednek ez idõ alatt egyébként is. Mindenkinek saját döntése, vállalkozik-e ilyenkor erre a procedúrára.

Gyakoriság

Általában 4 hetente kell ismételni, kb. 4-5 mm-es szõrhosszúságot lehet már gyantázni. Elõtte otthon célszerû bõrradírozni, hogy a letapadt szálak is elváljanak a bõrtõl. De ez alkalommal nem jó utókrémezni, mert nem tud beletapadni a zsiradékkal átitatott szál a gyantába, sok ott fog maradni. Remélem teljeskörű tájékoztatást sikerült adnom e témakörben. Felmerülõ kérdéseiket, reflexióikat szeretettel várom, zenia@zenia.hu címre vagy telefonon, a 20/252 63 72 számon, vagy idõpont egyeztetés után személyesen a kozmetikában.

Szőralánövések

Gyantázás után a száraz bőrfelszínből nem tud előtörni az új szál, ezért a hámréteg alá szorul, ott gyulladást, fájdalmat, pattanást okoz.

Sterilen kiemeljük a szálat, fertőtlenítünk, sebkezelünk. Két-három nap után nyom nélkül gyógyul.