2024. május 25., szombat - Orbán napja
www.zenia.hu
zenia at zenia dot hu
HÁTKEZELÉS
Üzenjen nekem
üzenjen, vagy kérdezzen bátran

E-mail: zenia at zenia dot hu

Tel: 06 (20) 252-6372

HÁTKEZELÉS

HÁTTISZTÍTÁS

STERIL GYÓGYÁSZATI KOZMETIKA

Guti Enkő kozmetikus mesternél; 0620/2526372

A pattanásos, gyulladt bőr a háton igen kellemetlen, sokszor maradandó hegekkel gyógyul.Sok embert gátlásossá tesz, nem mer uszodában, strandon mutatkozni fürdőruhában. A pár választás során is igen kellemetlen szituációkat okozhat.

A bőr anatómiai felépítése minden egyes embernél egyforma. Ha azonban jobban megnézzük, megtapintjuk az embertársaink bőrét, akkor tapasztalhatjuk, hogy egyikünk bőre üde színű, bársonyos tapintású, másikunké sápadt, fakó, érdes tapintású vagy olajosan fénylő. A felsorolt eltérések a bőr faggyúmirigyeinek csökkent vagy fokozott működésével, a bőr egyes rétegeinek eltérő víztartalmával magyarázható.

Napjainkban előforduló leggyakoribb bőrhiba a faggyúmirigy és a szaruréteg túlzott termelődése, melynek tüneteit nemcsak az arcon, hanem egyéb testtájakon is észlelhetjük, például a háton.Túlzott napozás és szoláriumozás a bőrt megvastagíthatják ezért a természetes vízháztartása felborul és a faggyúmirigy túlműködése beindul, hogy a vízleadást szabályozza.Sajnos nemcsak aknék találhatóak itt hanem lipomák (zsírcsomók), mely nodusok (csomók) mérete borsónyitól almányi méretet is elérhet. Ennek kialakulásának főbb okai a szarupikkelyek lassú leválási folyamata és ezáltal a faggyúmirigyek kivezető nyílásait elzárják. Majd hosszas folyamat során megkeményedik. Kozmetikus ezek eltávolítását is végezheti.

Kezelés menete:

1.A szennyeződések eltávolítása a kezelendő felületről.

2.A bőrt a felhalmozódott szarupikkelytől keratlítikus peelingek vagy gyémánt szemcsés microdermabráziós bőrradír segítségével szabadítjuk meg.

3. A bőr típusnak megfelelően felpuhítjuk gőzzel vagy speciális krémmel.

4. A begyulladt komedók illetve nodusok steril körülmények között eltávolítása.

5. Megfelelő fertőtlenítés.

6. Elektrokozmetikai gép használatának segítségével gyógy-, illetve regeneráló és faggyúmirigy szabályzó anyagok bejuttatása a bőrbe.

7. Befejező krém alkalmazása.

Formái:

- egész hátbőr piros, gyulladt; akne eritémával

-szórványosan nagy, gennyes hólyagok; konglobáta, induráta, fisszúrák

-érdes, vastag, durva bőr, tele mittesszerrel,.szeborrea hiperkeratózissal

-bőr alatti lencsényire, babnyira, de akár almányira is feldudorodó zsírcsomó magában, néha több is; lipoma

-hámló, viszkető piros bőrfelület; ekcémák

Otthoni ápolás:

Odahaza feltétlenül szükéges az ápolása illetve a tisztán tartása a háton lévőbőrfelületnek. Belsőleg pedig személyre szabott megfelelő étrend betartása. Figyelnünk lel még arra is, hogy jól szellőző ruhát hordjunk a minden napjainkban.